SOMBAHAR > MÜZİK > Plak > 33'lükler > Aşık Veysel-Dostlar Beni Hatırlasın-Ümit Yaşar Oğuzcan
Sayfa: [1] |   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Aşık Veysel-Dostlar Beni Hatırlasın-Ümit Yaşar Oğuzcan  (Okunma Sayısı 425 defa)
17 Aralık 2008, 23:50:03
Ekin
Genel Moderatör
Zirvedeki üye

« : 17 Aralık 2008, 23:50:03 »

A

1.Birlik Destanı
2.Beni Hor Görme Kardeşim
3.Küçük Dünyam
4.Güzelliğin On Para Etmez
5.Anlatamam Derdimi Dertsiz İnsana

B

1.Sazıma
2.Bir Seher Vaktinde
3.Sen Varsın Orda
4.Sen Bir Ceylan Olsan Bende Bir Avcı
5.Murat
6.Esti Bahar Yeli
7.Bir Ulu Ağaçtan Bir Yaprak Düşse

Aşık Veysel 70 yıldır karanlık bir dünyada yaşıyor.Fakat onun karanlığı gözlerinde yalnız.İçi apaydınlık,şiirleride öyle.
     Veysel'i tanıyıp da,dinleyip de ışımamak,aydınlamamak mümkün değil.Halk şiirimizin bu güçlü ozanı yarım yüzyılı aşkın süreden beri yazdıklarıyla,çalıp söyledikleriyle çevresine ışıklar saçıyor.
     Ben hayli geç tanıdım Veysel'i.Bunun için üzgünüm.Fakat çok yakından tanıyabildiğim,onun derinliğine biraz olsun varabildiğim için de mutluyum.
     Saz,söz adamı olduğu kadar bir gönül adamıdır Veysel.Dostluk hazinesi de şiir hazinesi kadar zengindir.
     Benim yanımda doldurduğu bu plakta onun şiir ve gönül zenginliğinin tadına sizde varacak ve son şiirlerinden birinde"Dostlar Beni Hatırlasın" diyen büyük ozanı daima hatırlayacaksınız.

Ümit Yaşar OĞUZCAN

Moderatöre Bildir   Logged
Sayfa: [1] |   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Paylaş
Gitmek istediğiniz yer: