CEM ADRİAN-ESSENTİALS/SEÇKİLER

Bildiğimiz türküleri söylüyor Cem Adrian, bilinmedik hikâyeler yaşatmak, bilinmedik yerlere sürüklemek için dinleyenleri.
Adrian 2007 yılı sonunda kayıtlarına başladığı ve 2008 yılı Haziran ayında piyasaya sunduğu ' Essentials / Seçkiler - Etnik ' albümününde, sevdiği ve söylemekten büyük keyif aldığı türküleri kendine has üslubuyla yeniden yorumlamış.
Albümde bağlama yerine sadece piyano kullanan genç sanatçı “Türkülerin bestelenme şekli tek enstrümandır. Ben türküleri ruhundan ödün vermeden söyledim. Bağlama yerine daha Avrupai bir enstrüman kullandım. Bu türküyü dünya formatına soktu. Aslında ne kadar büyük melodik yapıları olduğunu anlaşılır hale getirdim. Türküler kimsenin malı olmadığı için kendi payıma düşen hakkımı kullandım” diyor. Türküleri radyoculuk günlerinde keşfeden genç sanatçı o güne kadar hiç türkü dinlememiş. Fakat bir kez dinledikten sonra da bir daha vazgeçememiş.
“Türk toplumunda türkülerin avama hitap ettiği yönünde bir yanılgı var. Ama aslında türkü dediğiniz şey bir kültürün temelidir” diyor genç sanatçı
1-Dostum
2-Ayrılık
3-Odam Kirectir Benim
4-Ay Gız
5-Geçti Dost Kervanı
6-Ben Annemi Özledim
7-Çanakkale Türküsü
8-Yemen Türküsü
9-Ah Bir Ataş Ver
10-Al Fadimem
11-Gel Gör Beni