SOMBAHAR > EEDEBİYAT > ÖYKÜ-ROMAN > Değirmen..Hikmet Metin Çavdar
Sayfa: [1] |   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Değirmen..Hikmet Metin Çavdar  (Okunma Sayısı 823 defa)
09 Kasım 2010, 18:48:02
hikmetmetin
Üye
**

« : 09 Kasım 2010, 18:48:02 »

Sevmek istiyorum, sevdim... Aşık olmak istiyorum, oldum... Kolay söylenmiyor ,seni seviyorum demekle olmuyor denmiyor yürekten bir çığlık gibi yükselmedikçe. Nerden bilebilirdim ki,bir degirmenin ve Nisan hanımın hayatımı degiştireceğini..

Seni sevdiğim için, seni seviyorum diye haykırmadım ,sevgi nedir bilmeyen insanlara.Seni seven bu yürek, ilk kez bu kadar çabuk kabullendi seni.Herhangi bir bir konuk degildin artık.Bu yüzden ne agırlama faslı vardı nede ugurlama...O yüregin gerçek sahibiyidin.

Şimdi yaz’a giriyoruz ama...
Ben dört mevsimi yaşadım seninle,çicek çiçek açtın yüregimde.Gökkuşagı zayıf kaldı senin renklerinin yanında.Taze bir yaprak gibi yeşildin.Açelya idin pembeliginle.Üzerine kar düşmüş bembeyaz güldün.Kırmızıydın bir ateş gibi. Sınırsızlığı ve uzak bakışlılığı,Huzuru temsil eden ve sakinleştirici maviydin.En çok bu renkle anmayı sevdim seni.Denize tutkundun biliyorum,denizi sensiz,senide denizsiz düşünemedim.Seni severken dünyayıda sevdim ben insanlarıda.Kendime bile dar gelirken,içimde herkese yer olan bir hayatın sahibiydim artık.En kızgın,en tahammülsüz oldugum anlarda bile seni düşünmek bile yüreğime  huzur verdi bana.Sen aklıma gelince,İçimdeki sevinç yüzüme yansıdı güldüm.Beni öylesine güldüren senin sevgindi ve ben kaygısız,içten sürekli gülüşün ne demek oldugunu anladım seninle  tamamlandığımı..

O sakin,ikna edici ,harika ses tonunla yaptıgını konuşmaların vardi ki?Hiç beklemedik bir anda girdin hayatıma, zoru sevdim seninle o kadar yıkılmışlıklarıma ragmen tekrar ayaktaydım işte ,seninle sıgınabildigim ,belli etmesemde yürekten guvendigim ve adına tek gercegim dedigim tek insan sendin....Mutlulukların en doyulmazı seninle başladı. Sevgilerin en tükenmezi seninle doldu içime. Seninle vardı özlemler kavuşmalar. Güçlüydüm ve aşamıyacagım hiç bir zorluk yoktu. Nerden bilebilirdim ki,bir degirmenin hayatımı degiştireceğini, Seninle yaşadım aşkların en güzelini,anıların en unutulmazlarımızı. Herşeye (Yaşam bicimin beni ürkütmesine) rahmen sevdim seni...

Hayattan hiçbir beklentim yokken o kadar sıradan yaşarken tanıdım seni. seni ilk görüşümde  aşk olmadı belki ama ,sonradan aşık oldum senin içindeki güzelliklerini, tanıdıkça ne kadar iyi biri olduğunu anladım.Sonra pişmanlıklar yaşadım .İçimde geçmişimle ilgili sensizken yaşadıklarımın ne kadar anlamsız olduğunu anladım.Seni öylesine cok sevdimki ,şimdi tek bir saniyem sensiz geçse boğuluyorum,sensizlik çok zor.Hayatta herşeyi paylaşabilirim ama, sana olan sevgimi asla..Seninle olmak,seninle yaşamak,gözlerine bakıp bebegim,canım,hayatım demek çok başka bişey hayat seninle o kadar anlamlı ki,korkuyorum bazen nazar değecek sevgimize diye,Kıskancılık,kem gözler aramıza girer diye.hatta girdide ama ,beni kötülediler sana. o kişilere inanmadın sen bana   inandın, biliyordum ki, sen gidersen benden anlamı kalmayacak hiçbir şeyin seninle..

Hep düşünmüşümdür; Her sevmek istediğimde sevebilseydim hayatım ne kadar başka olurdu diye... Şunu sevmek istiyorum, sevdim... Buna aşık olmak istiyorum, oldum... Kolay söylenmiyor seni seviyorum demekle olmuyor denmiyor yürekten bir çığlık gibi yükselmedikçe.
Neden insan bazen yaşamın gerçeklerinden sıyrılıp, başka hayallere dalmak istiyor hesap etmeden. Nereye gideceğini bilmeden yurtdışı gezilerin  sona ermesini istemeden, beklentisiz Yazmadan, okumadan, parasız, paylaşımsız yaşamak istiyor.Biliyorum ki çevreni saran şatafatlı gecelerde, dansların ,iltifat kokan ağızların sardığı.. riyasiz, çikarsiz,  karsiliksiz,sevgidir istediğin.. Ülke ülke gezip,unutmak istediklerin bile engel olamıyor,Bazen öyle bir iliskiye tutulursunuz ki, ne sevebilir,ne terkedebilirsiniz. Kör kütük baglanmissinizdir aslinda......

Moderatöre Bildir   Logged
Sayfa: [1] |   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Paylaş
Gitmek istediğiniz yer: