ata
Genel Moderatör
Zirvedeki üye

|
 |
« : 04 Şubat 2010, 21:52:32 » |
|
Baba Bizim kozmik odamız hangisi?...
Anahaber bültenleri, gazetelerin sürmanşetleri nereye baksanız bir kozmik oda haberidir gidiyor.Şimdilerde "balyoz" var tepelerinde de kozmik oda hadisesi biraz aşağıya indi. Yandaş medya hergün yeni bir manşetle çıkıyor. Ergenekon, gladio, jitem, kontrgerilla son olarakta kozmik oda, ortalık bir konsept çöplüğüne dönüşmüş durumda,
Benim küçük oğlum Çağatay çok zeki bir çocuktur (Herkesin çocuğu gibi) dikkatini çekmiş "Baba, Bizim Kozmik odamız hangisi?" diye sorunca diğer kelimeler anlamını yitirdi. Hadi anlat, anlatabilirsen..
Mesleğim gereği kozmik odanın ne olduğunu çok iyi biliyorum. Yıllardır bu konularda çalışıyorum. Kozmik, Çok gizli (Hani Amerikan filmlerinde bazı belgelerin üzerine yazar "top secret") anlamına gelen bir nato kelimesidir. Bazı kurumlarda bulunur. Sadece Türk Silahlı kuvvetlerinde değil bir çok devlet kurumunda var olan odadır. mesela başbakanlığın kendi kozmik odası vardır. Şimdi merak ettim.. Başbakanlık Kozmik bürosunda neler var?...Yandaş medya sahiplerinin bilgileri olabilirmi? Kurumlarda Koruyucu Güvenlik planlamalarında nasıl olacağı, nasıl korunacağı ayrıntılı tarif edilir. Liselerde milli güvenlik derslerinde okutulur.
Kozmik oda aramasının altında yatan gerceği çok iyi anlıyorum. Tamamen yasal olan bu oluşumlar, devletin bekası, güvenliği, işlerliği ile ilgili olan belge ve dokümanların saklandığı yerlerdir. Aslan beyin "oku ve imha et" diye polat alemdara bıraktığı kırmızı kitaptaki bilgilerdir yani..Seferberlik, işgal gibi en özel durumlar için oluşturulmuş devletin en yüksek stratejik birimidir. korunan tüm bilgilerin önem seviyesi en üst düzeydedir. Bu tür odalar devletin keyfiyeti değil, ciddiyetidir.
İlber ortaylı kendisiyle Top kapı sarayında yapılan söyleşide "Devlet Gizliliktir" diye söylemişti. Hatta osmanlının kozmik odasını gezdirdi.Duvarları ses geçirmeme özelliği olan fil derisinden kapaılmış odanın her tarafında çeşmeler vardı. sular açılırmış karar toplantılarında, ki ses dışarıya çıkmasın. Öyle herkesde giremezmiş..."kadı girebilirmiydi?" diye sordular da İlber hoca "kadı mı? yakınından bile geçemezdi" dedi. Özellikle "osmanlıda osmanlı" "ecdadımız ki.." deyip duran mübarek medya ilber hocanın anlattıklarını gösterdiklerini duymazlıktan, görmezlikten geldi. İşlerine gelse manşetlerden inmezdi.
Büyük Ortadoğu Projesini planlayanlar bu yapıları istememektedir. Çünkü; uzun vadede bölünmüş bir Türkiye tasarlamaktadırlar. Devletin içini boşaltıp, Irak gibi Cenç bir devlet oluşturmak istemektedirler. Dün Iraka demokrasi götürmek için gidenler, yarın Türkiyeye İnsan hakları, azınlıklar diyerek gelmeyeceklerini kim garanti edebilir. Eğer gelirlerse binlerce yıllık devlet geleneğinin sonucu olan direnme güçünü görmek istememektedirler. Çanakkalede, Sakarya'da, maraş'ta, Antep'de gördükleri ders olmuştur.
Tüm bu yapılanların bizce anlaşılan bir çok noktası var..Sayın Başbuğ Paşa "Allah Allah diye hucuma kalkan bir ordu camiye bomba koyarmı?" açıklaması anlayana yeterlidir. Öyle anlaşılıyor ki kozmik oda temiz çıkmıştır.
Devletin en mahrem noktalarının siyasete alet edilerek, devletin içini boşaltıp, bir şirkete dönüştürme gayreti derin ve okyanus ötesi sırlar taşımaktadır. Demem o ki; uyanık olmaktan zarar görmüş millet yoktur. Tedbiri elden bırakmamak lazım..
Kozmik oda, darbe, balyoz, kazma, kürek denilerek yıpratılmaya çalışılan yalnızca Türk Silahlı kuvvetleri değildir, saldırılan bizzat devletin kendisidir.
Bazı siyasılar tarafından Halkımıza atfen Kozmetik oda olarak aşağılanan (bunu diyen siyaside en muhtaremlerden biridir güya, hemde dönüp başkalarına çamur atmayı puan kazandırıcı bir durum olarak görür) Şimdilerde daha çok bu tür siyasilerin komikliğini çağrıştıran kozmik odayı bu kadar yayına ragmen kimse anlamaz ne olduğunu, sanılıyorki içine girince uzaya acılan bir kapı var. Ahirete köprü, zaman tüneli, ışınlanma noktası ....sanılıyorki devletin suçları orada olur..su-i kastcı orada saklanır.
Güya "Yan gelip yatmıyoruz baba, belge yakıyoruz ehüe ehüe" diyen erin teknik takibe takılmasıyla ortaya çıkan kozmik odanın aslında "kaotik oda" olduğu geniş kitleler tarafından anlaşılmış oldu. Yani öyle resmedildi. Gözümüz aydın..
Kurtuluş günlerinin mandacı zihniyeti, karşımıza neo-liberal kafa olarak çıkmıştır.
Neyse, bizim çağatay baktığı her anahaber bülteninde gördüğü, göre göre ezberlediği Kozmik odayı merak ederek bana sordu ya bir cevap vermek gerekiyordu.
"Sıkı dur oğlum sana kozmik odamızı açıklıyorum: Kiler!" dedim. Şaşkın şaşkın baktı. "Oğlum Orada Fasulye var, nohut var, mercimek var" zaten memurun başka neyi olur ki...
Pek inandıramadım ama, olsun bir cevap verdim ya..
Şükrü GÜLER
|