SOMBAHAR > ÜYELERİMİZİN ÜRÜNLERİ > Düz Yazı (Moderatörler: Ekin, ata, oskar) > engellilere başbakanın vadettiği ama bürokratlarının bilmediği yardımlar
Sayfa: [1] |   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: engellilere başbakanın vadettiği ama bürokratlarının bilmediği yardımlar  (Okunma Sayısı 192 defa)
13 Temmuz 2011, 23:35:55
akkan
Üye
**

« : 13 Temmuz 2011, 23:35:55 »

Yirmi altı yaşında down sendromlu bir kız çocuk annesiyim.Tanısı konduğu andan itibaren esas mesleğim olan ilkokul öğretmenliğinden özel eğitime geçiş yaptım.Çeşitli hizmet içi seminerler alarak çocuğumu en iyi şekilde yetiştirdim.Bu aşamada ihtiyaç duymadığım için devletten hiç bir nakdi yardım almadım.Kaldı ki Adalet ve Kalkınma Partisi iktidar olana kadar da böyle bir yardım yapılmıyordu.A.K Partisinin iktidar olması sonucu engellilere yapılmakta olan yardımlardan talep etmememin sebebi ise kızıma bakmakta kendi imkanlarımın yeterli olması idi.Ne zaman ki değişen koşullar ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey'in "engellilerin hepsine raporlarında ki özürlülük oranlarına ve ailenin gelir durumuna bakılmaksızın bakım yardımı yapılacaktır" vaadiyle parti genel merkezini arayarak bu konuda teyid aldım ve İlgili bütün birimlerin kapısını çaldım.Ne yazık ki bu söylemin seçim beyanı olduğunun ve ekonomik anlamda yardımı albileceğimin ancak rapordaki sonucu değiştirmemin zorunlu olduğunun dışında bir çözüm önerisi öneren olmadı.En son Sosyal Hizmetler İl Md.ile yaptığım görüşmede zihinsel engelli bir bireyin YASALARCA YETKİN SAYILMADIĞI için kamu görevi alamayacağı,öz babasının bile dokunuşunun amacını algılyamayacak durumda olduğu,yalnız seyahat edemeyeceği,mülk ve parasını idare edemeyeceği için vasi tayin edilmekte olduğu gerçeğini dile getirerek,bu bilinçle Başbakanımızın da böyle bir beyanda bulunduğunu,benimde bu verilen söz dahilinde kızımın bakımında ihtiyaç duyduğum bu yardımı almak istediğimi belirttim. Ancak o'nun da verecek farklı bir cevabı yoktu.Umarım BAŞBAKANIMIZ halihazırdaki uygulamaları biliyordur.umarım bütün engelliler tanıları konduğu an dan itbaren bakımları devletin de sorunu olur ve gereği yapılır.

Moderatöre Bildir   Logged

AKKAN
Sayfa: [1] |   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Paylaş
Gitmek istediğiniz yer: