SOMBAHAR > ÜYELERİMİZİN ÜRÜNLERİ > Düz Yazı (Moderatörler: Ekin, ata, oskar) > OKUL MÜDÜRLERİNİN ROTASYONU
Sayfa: [1] |   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: OKUL MÜDÜRLERİNİN ROTASYONU  (Okunma Sayısı 480 defa)
20 Temmuz 2010, 01:42:53
ata
Genel Moderatör
Zirvedeki üye

« : 20 Temmuz 2010, 01:42:53 »

OKUL MÜDÜRLERİNİN ROTASYONU

M.E.B bağımsız bir kurum olduğunu kimse söyleyemez. Hangi siyasi parti geliyorsa, parti politikasını eğitim sistemine uyguluyor. Bu yıllardan beri böyle. Belki bunun içindir ki liyakat, iş tanımına uygun görev analizi uygulanamıyor.

Yılların biriktirdiği tecrübeler yanlışı-doğruyu ayırt ederek (Eğitim-öğretimde bilimsel veriler doğrultusunda)önümüze ışık tutması gerekirken, iktidarın hatta bakanın değişmesiyle doğruluğu yüzde yüz kabul edilmiş uygulamalara son verilebiliyor Örneğin; düz yazıdan el yazısına geçmeden önceki başarısı 0/0 90 olarak kabul edilmiştir. Kredili sistemden kısa süre sonra vaz geçilmiş, aynı şekilde SBS kısa bir süre önce kaldırılarak millet vekilleri tarafından esprilere konu olmuştur.(Yalova millet vekili Muharrem ince; Başbakan konuşmasında kaldırın bu sbs'yi diyerek espri- gerçek karışımı bu söylemi bakan Çubukçu uygulamıştır)Uzman öğretmenlik tamamen bilimsellikten uzak siyasi bir oyun halini almıştır.

Şimdi okul müdürlerinin düştüğü çıkmaz eğitimde zaman kayıbıdır. Kaldı ki yer değişikliği de tartışılan bir konu, uygulanırsa bir süre sonra belki bundan da vaz geçilebilir.

Nedense M.E.B.'nın yaptığı bu tür projelerde Özel Eğitim hiç dikkate alınmaz . Özel Eğitim genel eğitimin içinde değerlendirilir. Tabi yanlışlar ortaya çıkınca bu yanlıştan dönmek için epeyi bir zaman geçer. Bu zaman içinde yorumlar yanlış değerlendirmeler alıp başını götürür. Örneğin; 10 yıl önce uygulamaya konulan norm kadro, özel eğitim okulları genel eğitimin içinde değerlendirilmiş, özel eğitim okullarında özel eğitim öğretmenleri norm fazlası konumuna düşmüşlerdi. Bu durumu bakanlıktaki yetkili kişilerle görüştüğümüzde, biliyoruz yazışmalar yapıyoruz halledeceğiz cevabını almıştık. Bir başka çelişki özel eğitim öğretmeni RAM'lar için müdürlük başvurusu yapabiliyor ama özel eğitim okulunda rehber öğretmen olamıyor.

Sonuç olarak M.E.B. siyasi partilerin elinden kurtarıp özerk bir konuma getirilmelidir. (Avrupa da eğitim bakanlığı eyalet sisteminde, valiliklere bırakılmıştır). Hiç kimsenin kendi kafa yapısına göre insan yetiştirmeğe hakkı yoktur. Çocuğun önüne bilimsel veriler, doğrular-yanlışlar konularak rehberlik edilir...

Sağlıcakla....

Yakup YAZICI  
Moderatöre Bildir   Logged
Sayfa: [1] |   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Paylaş
Gitmek istediğiniz yer: