Ekin
Genel Moderatör
Zirvedeki üye

|
 |
« : 18 Şubat 2009, 23:51:05 » |
|
TANRI BABA
Tanrı Baba, bir sabah uyanınca, Biz insanları düşündü nasılsa Gitti pencereye, Kimbilir, dedi; Belki de o gezegen yok oldu gitti. Ama baktı uzakta, çok uzakta Bir köşecikte fırdönüyor dünya. Şeytan canımı alsın ,alsın vallahi çocuklar Bir şey anlıyorsam Bu dünyalıların tutumlarından
Ey benim minnacık yaratıklarım, Ak ve kara, donuk ve yanıklarım, Dedi Tanrı, en babacan haliyle; Sizi ben yönetiyormuşum sözde Oysa biliyorsunuz Allaha şükür Benim de sürüyle bakanlarım var. Şeytan canımı alsın, alsın vallahi çocuklar Bu bakanları İkişer üçer atmazsam kapı dışarı.
Boşuna mı kızlar verdim, şarap verdim size? Güzel güzel yaşayasınız diye Nasıl olur da siz benim inadıma Orduların Tanrısı dersiniz bana? Ne yüzle adımı alıp dilinize Top atarsınız birbirinize Şeytan canımı alsın, dedi Tanrı Alsın vallahi çocuklar, bir tek Orduya kumanda ettiysem bugüne dek
Şu süslü püslü zibidilerin işi ne Yaldızlı tahtlat üstünde? Nedir o kasılmaları böbürlenmeleri? Beslediğiniz bu karınca beyleri Sözde benden kutsal haklar almışlar Benim inayetimle kral olmuşlar Şeytan canımı alsın, alsın vallahi çocuklar Benden geldiyse eğer Sizleri böyle kötü yönetenler Bir de kara bücürler var benden geçinen Burnum illallah dedi tütsülerinden Yaşamayı oruca çevirmiş bu softalar Benim adıma lanet yağdırmadalar Verdikleri parlak vaazlara gelince Bunlar benim için , Arapça, İbranice Şeytan canımı alsın, dedi Tanrı Alsın vallahi ,damla inancım varsa Bu adamların anlattıklarına
Hiç bana kızmayın artık,çocuklar Temiz yürekli olun,bana yeter Sevişin güle oynaya yaşayın Sizi yakar makarım diye korkmayın Kralına da yobazına da basın kalayı Ama keselim,Allaha ısmarladık Jurnalcılar duyarsa yandık Şeytan canımı alsın ,alsın vallahi çocuklar O yüzsüz herifleri Kapıdan içeri
Söz:Beranger (Bir Fransız Ozanı) Çeviri:S.Eyüboğlu Söyleyen:Rahmi Saltuk
|